Марковски: Потресен съм, че протестърите не защитиха Христо Иванов

Статията е публикувана на 8 Август 2014 в 10:19

Вени Марковски

Публикуваме коментар на Вени Марковски от Фейсбук във връзка със скандалните разкрития за служебния вицепремиер и правосъден министър Христо Иванов.*

Потресен съм.
Не толкова от компроматите (дето се казва, пред мен те не минават, след като съм чел толкова много по мой адрес!), а от нещо друго.
От това, че комай #НИКОЙ от активистите на протеста, от т.нар. протестъри, не се хвана да защити един от протестиращите от несправедливите нападки.
Не говоря за защита в стила "А вие защо биете негрите?", а друга, по-смислена, по-точна.
А може би не го защитават, защото той не е един от тях, не е един от протестърите, които се мислеха за по-умни, по-красиви и по-достойни от останалите протестиращи граждани? Не знам - вие преценете сами.

Христо Иванов е един от авторите на Харта 2013, човек, който се занимава с реформата в правосъдието от години. Ако имаше повече като него, нямаше да се налага изобщо да си хабим времето в негова защита днес, нито пък щяхме да имаме недоразумение като Цветан Цветанов за министър на вътрешните работи.
Пиша го с ясното съзнание, че сред ФБ-приятелите ми има такива, които са автоматично срещу целия състав на служебния кабинет, защото е назначен от президента.

Истината е, че човек като Христо Иванов трудно ще влезе в редовно правителство, защото не е част от комбинацията, не е част от задкулисните схеми.

Истината е, че хората в съдебната система, които познават Христо и са ми говорили за него, се ползват с моето уважение, но не просто защото ги познавам, а защото са се доказали през годините като независими и почтени хора.

Не знам как да ви го кажа другояче, но човекът си е читав.

Ама не бил плащал членски внос за адвокатски права, не бил подавал документи навреме и т.н.? Написах следното на стената на журналиста Явор Дачков във връзка с компроматите и го пускам тук с допълнения:

Искам всеки, който твърди; че това е тежко престъпление или нарушение, включително и журналистите да декларира, че никога, по никакъв повод, при никакви обстоятелства не е нарушавал Закона за движение по пътищата и не е поставял под заплаха живота си или живота на други участници в движението. Никога не е слагал някой лев между шофьорската книжка и талона. Също така, че никой, никога не е хвърлял боклук извън кофите, не е пресичал на червено, не е оставял кутия за пуканки в киносалона. Че е връщал намерените 50 ст. на улицата в близкото районно управление на МВР. Че си е мил ръцете всеки път, след като е бил в тоалетната и преди да се здрависа с някого. Не си е бъркал в носа. Не е шофирал след чашка-две, плащал си е сметката за водата, парното, тока и входната такса навреме и т.н.
Специално за журналистите - че не са писали никога материали, за които днес съжаляват. Че са проверявали винаги написаното, винаги от няколко източника. Че не са цитирали "издания", обявили се за разследващи, но хващани в лъжа (напр. "Говедо", бивше "Бивол"), че никога не са показвали политически пристрастия в своите статии и коментари.

След това моля този праведник да каже защо не е поискал да влезе в политиката.
Предварително благодаря.
А, да - Христо Иванов е и съавтор на "Харта 2013" - която може и да не е идеален документ, но е нещо. А и е подкрепен от много читави хора (е, вярно - и там има не толкова читави, но какво да се прави, когато страната ни е такава?).

Впрочем, когато атакуват читавите хора, нали се сещате кой ще иска да влезе в политиката?

Точно така: нечитавите.

Тези, на които не им пука за мнението на обществото, тези, които гледат тъпо, завършили са ВИФ задочно, а и имат следдипломна квалификация "право" (за сведение, няма такова образование; има някаква подобна измислена диплома от УНСС, но не и образование!).

Надявам се, че написаното от мен ще накара мнозина|малцина хора да се замислят и да преценят кое е по-важното: да имаме читави хора във властта (макар и за малко) или да я оставим изцяло в ръцете на другите.

_________________________________________________________________________________

* ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка)

Обнови
  • Коментар от ТоТ

    Мръсни Соросоиди! Предадохте страната си за еврейски пари!