Бойко Борисов vs Борислав Цеков във Facebook

Статията е публикувана на 28 Август 2013 в 15:18

vs

Интересен задочен спор се завихри в социалната мрежа Facebook между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и идеолога на Движение "Модерна България" Борислав Цеков. Първо Борисов, който от вчера има профил във Facebook и активно поства, каза:

Очевидно БСП, ДПС и Атака няма да спрат с политическите уволнения, докато не изгонят всички кадърни и способни хора от държавата. Политическата наглост на Тройната коалиция стигна до там, че да уволнят даже шефовете на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и на Държавна дирекция „Архиви“ Мартин Иванов. Млади хора, изключително образовани. Единият има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, завършил е магистратура по Международен мениджмънт в Regents Business School, Лондон, и МВА в Harvard Business School, Бостън. А другият е магистър по право и доктор по история, работил като доцент в БАН и специализирал в Кеймбридж, Единбург и Националния университет на Ирландия. Защо трябваше да бъдат уволнени? Явно образованието и възможностите им не съвпадат с изискванията на новите управляващи. Политическата метла продължава. Ще нанесат непоправими щети, после ще ни трябват години, за да се възстанови работата на институциите.

След това Борислав Цеков, който активно ползва социалната мрежа от години, отвърна на притеснението на Борисов за чистка в администрацията:

Г-н Борисов казал във Фейсбук, че сегашните управляващи правели кадрова чистка и уволнявали всички кадърни хора. Моля?!?!? Кой го казва??? Че нали точно Борисов и ГЕРБ, когато получиха властта за отрицателно време, уволниха всеки, който не е с тях по цялата йерархия на администрацията. От министъра до портиера. Открита политическа чистка - "или се записваш в ГЕРБ, или се махаш". И назначиха "калинките", тук-таме някой кадърен специалист и по някой костовист за цвят. Хайде малко по-скромно и по-кротко, г-н Борисов. Не ни е толкова къса паметта. А БСП и ДПС е добре да не тръгват по същия път, а да махат само партийните назначенци на ГЕРБ!

Обнови
  • Коментар от Атанас Черешаров

    Постоянно ми казват че съм "калинка", само защото съм назначен по времето на управлението на ГЕРБ. Дори не съм член на тази партия.Сега новите управляващи подменят "калинките" със старите "АКУЛИ" от тройната коалиция. Подменят млади и кадърни кадри с пенсионери. Възстановяват корупционните практики от преди 4 години. Съсипват държвата на всички равнища. Паметта ми действително не е толкова къса, все още помня схемата за назначения 3-5-8 при управлението на ДПС-НДСВ-БСП. И тройното крадене. Водената в момента политика на РЕВАНШИЗЪМ, ще доведе до взрив на обществено недоволство, ескалиране на протестите и непридвидими за държавността процеси.
  • Коментар от Христка Давидова

    Калинките ги внедриха БСП и предатели като Мирослав Найденов. То всичко лъсна !!!!