Полина Паунова: 09.09. ни превърна в десни и леви болшевики

Статията е публикувана на 9 Септември 2013 в 18:34

Hammer_and_Sickle_symbol

Публикуваме коментар на журналиста Полина Паунова от Facebook, която анализира десния и левия болшевизъм у нас.

Девети септември е срамна дата за тази държава. Освен срамна е и тъжна. Защото е променила манталитета и ни е превърнала в десни и леви болшевики. Направила ни е хора - черно-бели, които заклеймяват различното от тяхното мнение по начин суров, гнусен и просташки. Час преди да се отправя към поредната протестна вечер, се изумявам на начина, по който Любослава Русева е низвергната от искащите оставка на правителството, защото е написала (да, твърде остър) текст за "уреждането" на присъствие на 4-ти септември. Не схващам желанието да обругаеш, напсуваш и наречеш с какви ли не имена журналист, който всъщност е написал това, което знае. Впрочем, аз написах същото на 3-ти септември - за техническите разговори, за поетите ангажименти от страна на ГЕРБ, за липсата на знамена, заменени с възгласи Бойко от страна на феновете му. За идеализиране е целта, пичове, не средствата. Средство - с ГЕРБ няма. Това е фалш и е другото лице на БСП и ДПС. Друго лицето на това, срещу което се борим. За мен няма значение по чия команда ще ме тъпче Делян Пеевски - по тази на Борисов или на Станишев. Има значение да го няма Пеевски. Другите двама - също. И начинът не е като си затваряме очите, а като бдим зорко. В това "бдение" влиза и критичност към нашите избраници. А в критичността влиза и разговор за "разговорите" с ГЕРБ. До преди малко бях с доста ценен за мен човек, от Реформаторския блок. И да - той самият си е взел поука от "Голямото посрещане". Това трябва да важи и за симпатизантите, иначе не е избор, а "агитка".

Обнови
  • Коментар от Александър

    Значи "Божеството" се върна от морето, но забрави че да пише от името на РБ е по добре да публикува в "Дума", най-подходящия вестник за сътрудниците на Костов. Продажната десница да стане патерица на местото на "Атака" влизайки в коалиция с БКП и ДПС. Но другарката се мисли за капацитет по всички въпроси, защото видиш ли тя имала мнение, от такива списвания я докараха другарите в ДАНСwithme почти до абсурдното за един протест влизане в "Гинес" за най-дълъг и най-безрезултатен протест. Като ви чета другарко и ми се повдига и повръща от вашето изляние!
  • Коментар от Александър Тацов

    Нещо не ми стана ясно: Че ГЕРБ са крадци, лъжци,разбойници, човекоядци и майкоубийци, това е ясно, както казват от БСП. А те всичко знаят. Ама все пак, защо толкова мразят ГЕРБ - повече го мразят дори и от Американците. Дали пък няма нещо скрито, питам се с простия си акъл. Боко ни излъга с фалшивите бюлетини, ама какво чака Цацар...пардон Прокуратурата - да го обявяват за враг на народа и - в затворо. Цоко, разбахме, забранил да се подслушва за кражба на катерушка(представете си колко деца е оставил нещастни), а явно е убил и вещото лице по делото, така, че пак остава ненаказан. И никой не го гони! Има и друго - Боко миналата година все плещеше, че видите ли комунистите убили дядо му, взривявали църкви (?), взе че ликвидира два чудесни Руски проекти. За това с БСП явно са се наговорили, той да ги дрънка такива (нали са две лица на едно и също). Да ама, питам се с простия си ум, а с руснаците договорилили са се? Зер, те пострадаха! Моля просветете ме. Иначе съм съгласен
  • Коментар от Стоян Стоянов

    Най-страшните болшевики, които създаде прехода, са костовите зомбита като тази госпожа, авторица на горния манипулативен текст. "Ама как може, видите ли, тъй остро да осъждате" и ала-бала, и изведнъж - ГЕРБ били другото лице на БСП и ДПС?!? И туй даже не е предположение, а направо си е самопонятно, едва ли не доказан факт, неподлежащ на обсъждане и коментар. Другарката - глашатай на сините болшевики удобно подминава това, че де факто ГЕРБ изпълни всички точки от политическите програми на десните - и спирането на "Белене", и финансовата дисциплина, благодарение на която удържахме кризата, и приватизация на това, което бащицата Костов не беше сварил да раздаде на червените си ортаци, и небивало строителство на инфраструктура в интерес на бизнеса и европейското ни развитие... Къде ма, другарке Полина, видя нещо общо между ГЕРБ и БСП/ДПС и къде виждаш противоречията и разминаванията с десните? Че той Борисов дотолкова изпълни само заявяваните от години намерения на десните, че сега милите са се видяли в приключение, какво да измислят и да обещаят на хората, та да ги припознаят за някакви изобщо, не за алтернатива на ГЕРБ. И измислиха - с напомпаната от червените социолози подкрепа от 7%, щели да реформират съдебната система. Всички им повЕрвахме. А и като гледахме "тълпите", дошли да слушат "реформаторите" в деня на прегласуване на актуализацията на бюджета, след ветото на Президента, как да не повярваме, че се радват на 7% подкрепа. Тъй че, другарке Паунова, може да пробваш да си вириш червената перушина директно под знамената със сърпа и чука, повече ще ти пасват. С тези си нелепи разсъждения и болшевишки манипулации, и да ми се киприш в курника на десните, демократ и дясно мислещ човек от тебе няма да излезе. За почтен да не споменаваме.