Кристалина Георгиева отново на среща със Сорос

Статията е публикувана на 9 Юни 2015 в 09:26

Кристалина Георгиева и Джордж Сорос

Българският еврокомисар и вицепрезидент на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще се срещне в петък с основателя на фондация "Отворено общество" Джордж Сорос. Срещата между двамата ще се проведе в Брюксел, а ден по-рано Сорос ще разговаря и с Вера Юрова, която е еврокомисар по правосъдието, съобщиха за БГНЕС от Европейската комисия.

В интернет-страницата на Георгиева не са отбелязани темите й за разговор със Сорос. Последната официална среща между двамата се проведе в края на октомври месец 2014 г., когато американският милиардер връчи на българския еврокомисар наградата, присъдена й от Централния европейски университет в Будапеща, който е основан от Сорос.

През март месец авторитетното издание European voice, а през май месец и американското издание Politiko съобщиха, че Кристалина Георгиева ще се кандидатира за генерален секретар на ООН. До момента Георгиева не е потвърдила, но не е и отричала подобна възможност. В същото време властите в България потвърдиха своята подкрепа за кандидатурата на друга българка за поста на генерален секретар на ООН, тази на Ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови