Първанов: ГЕРБ и БСП бяха против референдума, трябва да си посипят главата с пепел

Статията е публикувана на 15 Ноември 2016 в 12:50 , прочетена 5922 пъти

Георги Първанов

"ГЕРБ и БСП бяха против референдума, а днес се опитват да са вносители на идеи, произтичащи от гласуването на тези 3,5 млн. българи", каза на пресконференция председателят на ПП АБВ Георги Първанов, предаде "Фокус".

Той уточни, че говори от името на партията, която единствено и официално и подкрепи референдума с три „да“. „Трябва да си посипят главата с пепел и да си признаят отговорността и едва след тогава да седнем и да коментираме. Агитирали сме за тези три „да“ и съм длъжен да подчертая различията, които има в нашата позиция. Имаше и сега задължително гласуване и резултатът е под 50%. Корупцията и всички негативни елементи, свързани с функционирането на политическите партии имат своя дълбок генезис от началото на Прехода и не са свързани със субсидията. Още на европейски избори направихме вътрешно допитване по няколко теми, включително и по субсидирането“, допълни още Георги Първанов. По думите му трикратното намаляване на държавната субсидия за партиите е нормалното.

"Много са проблемите, които стоят на нашето внимание след втория тур на президентските избори. Преди всичко искам да дам една най-обща оценка на това, което се случи на президентските избори като цяло. Поздравявам публично победителите – Румен Радев и Илияна Йотова. Пожелавам им успешен мандат", каза експрезидентът.

"Това е тяхна заслуга, на подкрепящите партии и структури, но това е и израз на дълбоката надежда и очаквания на хората за промяна във функционирането на политическата система. Никой не може да избяга от тази оценка или да я експлоатира в своя полза", добави той.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови