Поискаха оставката на Божидар Лукарски като лидер на СДС

Статията е публикувана на 17 Ноември 2016 в 11:09 , прочетена 3687 пъти

Божидар Лукарски

СДС-Красно село поиска оставката на лидера на формацията Божидар Лукарски.

От СДС-Красно село смятат, че партията трябва да направи внимателна и задълбочена оценка на постигнатото от Реформаторския блок и неговия кандидат Трайчо Трайков на президентските избори. Според тях резултатът на кандидата им е бил незадоволителен и това се дължи и на водената от СДС и неговото ръководство политика, включително неясната персонална подкрепа от страна на Лукарски.

Те не са съгласни с тясното обвързване на СДС с ГЕРБ и освобождаването на полето за формиране на дясна политика на други десни формации. "Присламчването към ГЕРБ води до обезличаването, а в бъдеще ще доведе и до заличаването на СДС", добавят от СДС-Красно село.

По думите им структирите на СДС не са били питани за преподписването на Споразумението за Реформаторски блок и членовете на СДС не стоят зад това решение. 

"За да изпълни своята историческа цел – утвърждаването на правова държава с пазарна икономика, СДС се нуждае от рязка промяна на политиката и начина на провеждането й. Нещо, което е трудно постижимо с настоящето ръководство. Председателя на СДС, като отговорен политик, следва да понесе своята отговорност за състоянието на партията и постигнатите изборни резултати", заклюяват от СДС-Красно село.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови