Велизар Енчев: Предлагам индексация на всички пенсии

Статията е публикувана на 23 Ноември 2016 в 13:09 , прочетена 5768 пъти

Велизар Енчев

Публикуваме коментар на независимия депутат Велизар Енчев от Фейсбук*.

Предложението ми по-долу е контра на идеята на Каракачанов да се увеличат минималните пенсии на 300 лева. Това предложение е социално несправедливо, защото ощетява милиони хора, които имат много по-голям принос в осигурителната система, но техните пенсии няма да бъдат увеличени и с 1 стотинка, докато пенсионерите с минимални осигуровки като работещи ще получат увеличение от 140 лева.

Аз предлагам индексация на всички пенсии. При това, от финансова гледна точка, моят законопроект изисква два пъти по-малко средства от бюджета. ТОЕСТ, ПРЕДЛАГАМ ВДИГАНЕ НА БАЗАТА НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ, А НЕ САМО НА ОПРЕДЕЛЕНА КАТЕГОРИЯ.

Каракачанов дискриминира всички пенсионери, които са с пенсия над 300 лева. Антисоциалната логика на Каракачанов е следната: Пенсионер, който е бил чистач в училище, ще получи увеличение от 140 лева, с което ще се изравни с пенсията на учителя в същото училище? Справедливо ли е това? Не, разбира се. Но преди избори носи гласове. Зад идеята на патриотарите прозира този цинизъм: Дайте да обещаем вдигане на минималната пенсия, да вземем повече гласове на изборите, пък после ще кажем, че няма пари за увеличаване на пенсиите, защото предишното правителство оставило празна хазната...

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови