Бойчев: Митов подменя почти целия състав на Външно, защо бърза с тези назначения?

Статията е публикувана на 24 Ноември 2016 в 08:04 , прочетена 16977 пъти

Жельо Бойчев

"БСП няма да подкрепи и няма да участва в кабинет в рамките на 43-то Народно събрание, в този парламент ние сме в опозиция от самото начало", заяви пред бТВ депутатът от БСП Жельо Бойчев. Той подчерта, че ген. Румен Радев е обединил левите избиратели и политическите ръководства на левите партии трябва ясно да разчетат този знак.

По думите на червения депутат с кандидатурата на Радев БСП е доказала, че може да постави националния интерес над партийния. Жельо Бойчев призова кабинета на Бойко Борисов в оставка да престане да сменя хора в бордовете на държавни фирми в последния момент и да не прави разпоредителни сделки.

Между смяната на едно правителство с друго стават най-големите далавери, коментира още депутатът от БСП. Той припомни, че именно левицата е излязла с позиция за концесията на Летище София. „Настояваме също министърът на отбраната Николай Ненчев да се спре подготовката за продажба на над 220 дка по Черноморието. Не е редно да се разграбва България”, каза той.

Бойчев призова кабинетът в оставка да спре и с назначенията на хора от ГЕРБ в бордове на държавни фирми и даде пример: "В съвета на директорите на ВМЗ-Сопот влиза председателят на ГЕРБ в града. Съпругата на бившия външен министър Николай Младенов е била назначена в борда на компанията, която се занимава с газовата връзка с Гърция, както и редица други назначения на хора от ГЕРБ. Не е коректно, нито честно, нито морално”, коментира Бойчев.

Той каза също, че се подменя и почти целия състав на външно министерство. „Защо министърът в оставка Митов  бърза с тези назначения?”, попита народният представител от левицата. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови