Красен Кралев: Нешка Робева трябва да се научи да се подчинява на общото решение на федерацията

Статията е публикувана на 1 Декември 2016 в 08:42 , прочетена 4189 пъти

Красен Кралев

"Това са интересни конфликти. Има ги и в други федерации, тъй като всичко опира до начина на подготовка. Подобни скандали имаше в щангите, а през лятото и в джудото. Когато президентът или ръководството на федерацията вземат решение да се води централизирана подготовка всички трябва да се подчиняват. В този случай става въпрос за подготовката на Невяна Владинова. Раева искаше централизирана подготовка в националния център, а Робева не беше съгласна", обясни обясни министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев относно разразилия се скандал в художествената гимнастика между Илиана Раева и Робева.

"Сигурен съм, че по времето, когато Нешка Робева е била начело на федерацията, тогава не би имало въобще спор за това как да се води подготовката. Всички трябва да се подчиняват без значение каква ти е биографията или как се казваш. Никой не оспорва професионалите качества на г-жа Робева, но тя трябва да се научи да се подчинява на общото решение на федерацията", заяви Кралев пред бТВ.

Министърът лично се зае със събирането на средства за възстановяването на гимнастичката Цветелина Стоянова. След бенефиса на златните ни момичета в "Арена Армеец" грацията посети Кралев и лично му благодари за оказаната подкрепа. "Много трогателна среща беше. Не бях виждал Цвети след инцидента. Много добре се възстановява. Почти сме събрали средства за лечението й в Германия. Тя е в добра кондиция и аз съм спокоен за нея", сподели Кралев.

Той не подмина и трите европейски титли на боксьорките ни: "Много съм щастлив, че тези момичета успяха да се реализират. Боксът е много особен спорт. В него манипулирането на резултата от страна на реферите е много сериозно. Ние нямаме възможност да влияем на съдиите, но все пак се съобразяват когато са на наш терен".

"Страхотен резултат на Владимир Вълев. Стана световен шампион по кикбокс К1 до 71 кг насред Москва. Успя да откаже руснака във финалния двубой. Варна много се гордее с неговия успех", разказа той.

Беше засегната и темата за премиите на елитните ни спортисти: "Всичко дължимо за останалите състезания е изплатено. Олимпийските премии са изплатени на 50%. Чакаме обнароднаване на едно решение на Министерски съвет и веднага след това ще се дадат и останалите пари".

"Изключително много се гордея с програмите, които създадохме за хората с увреждания. Покрай премиите възникнаха спорове, които са подклаждани от външни хора. Към параспортистите трябва да има коренно различен подход - трябва да се дават средства и всички усилия трябва да бъдат концентрирани в достъпността на спортните съоръжения за хора с увреждания, да ги изкараме от къщите им и да им дадем възможност да спортуват. Масовият спорт там е много по-важен от битката за медали", каза още той.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови