Лукарски: Ако президентът връчи мандат на ПФ, ще обмислим подкрепата си

Статията е публикувана на 1 Декември 2016 в 11:05 , прочетена 2778 пъти

Божидар Лукарски

Има доста хора в този парламент, които смятат, че възможността за даване на мандат не е изчерпана. Ако вървим към предсрочни парламентарни избори, има много причини за по-дълга работа на Народното събрание. Основната е, че в противен случай ще подменим вота на избирателите. Хората ясно се произнесоха в полза на мажоритарна избирателна система. Драстични промени на изборните правила не могат да бъдат правени дни преди изборите. Ако правим избори, те ще бъдат по старата пропорционална система, а хората искат мажоритарен вот, обясни Божидар Лукарски, министър на икономиката в оставка и един от лидерите на Реформаторския блок.

До вчера бяхме склонни да подкрепим кабинет на Патриотичния фронт, но те успяха да създадат голям фронт срещу себе си. Понесоха се на крилете на мандатоносител, какъвто за момента не са. Сътвориха за 12 часа обстановка, в която не знам дали ще успеят да осигурят стабилност. Ако президентът им връчи мандата, ще обмислим подкрепата си, защото предсрочните избори не са добър вариант, коментира той пред БНР.

Като министър на икономиката много неща не успяхме да довършим, най-вече свързани с намаляването на административната тежест. Постигнахме стабилност и растеж, какъвто не е отбелязван от години. Числата красноречиво го показват, заяви Лукарски. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови