Нешка Робева: Думите на министър Кралев ми напомниха на 79-а година

Статията е публикувана на 2 Декември 2016 в 08:34 , прочетена 4894 пъти

Нешка Робева

"Изненадана съм. Тези думи ми напомниха 79-а година, когато Милко Балев ме уволни като старши треньор точно с тези думи", заяви Нешка Робева относно думите на министър Красен Кралев, че тя трябва да се научи да се подчинява на общото решение на федерацията.

"Винаги съм работила при строги регламенти, изработени правила, защото съм била ощетявана като състезател и съм настоявала всяко дете да има регламента пред себе си, да се състезава и така, както се класира - да участва. Чувате ли този човек? Той говори, че трябва да ме подчини и аз трябва да се подчиня. Ако подчиниш един треньор, той престава да бъде треньор. Творчеството не търпи подчинение. Ако един треньор не може да рискува... Да, ако има аргументи отстреща ми! Да, ако ме убедят, съм съгласна! Но да говориш... Господин Кралев трябва малко да се заинтересува. Той има слабост към слабия пол, вярва, но да ме обвинява, че аз съм командвала...", продължи Робева.

"Как ще се откажа от художествената гимнастика, когато съм президент на най-успелия клуб в България - "Левски"? Тази година ние имаме първо и второ място отборно, жени, група "Елит", където са Невяна Владинова и Катрин Тасева. Ние сме шампион на България и в ансамбъла, залата е препълнена с деца. Бях се изправила на един кръстопът. Бях се замислила дали наистина да прекратя работата си с тези спектакли, за да посветя следващите 4 години на подготовката на тези деца. Съдбата направи така, че нямаше защо да се колебая. Ще продължа работата си с децата в "Левски", съобщи треньорката пред бТВ.

Тя отговори и на изказванията на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, като още веднъж заяви, че от тук нататък няма намерение да говори за националния отбор.

Нешка Робева остана извън Управителния съвет на федерацията след като не спечели достатъчно гласове на последното общо събрание.

"Времето прави овцете, съжалявам много. Времето е, което прави тези хора, каквито са. Те са наплашени, те са изумени от това, което им поднася живота, те са адаптивни, защото, ако не са адаптивни, те не могат да живеят. Аз нямам право да ги обвинявам!", категорична бе Робева.

Тя ясно заяви, че никога не е използвала инцидента с гимнастичката от националния ансамбъл Цветелина Стоянова, за да напада Раева. "Когато се случи това нещастие с детето, аз излязох и казах своето мнение, което сега ще потвърдя. Аз мисля, че детето е изпаднало в депресия и това не се дължи на спорта. Аз защитих българския спорт! Илиана Раева не я обвинявам в нищо, но не я и защитавам. Така, както те са разбрали случая, така, както те са го анализирали, това си е техен проблем. Аз съм казала, че от тук нататък няма да кажа една дума", каза още тя. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови