Орешарски упрекна депутатите, че не си понижиха партийната субсидия

Статията е публикувана на 4 Декември 2016 в 09:38 , прочетена 8298 пъти

Пламен Орешарски

Пламен Орешарски сподели, че не е склонен да застане на поста служебен финансов министър или служебен премиер.

Той съобщи, че не знае да е имало сделка между БСП и ДПС за подкрепа на Румен Радев на балотажа, но това са партийни дела. Орешарски разкри, че е пуснал бюлетина за Радев. След изборите Орешарски е говорил с председателя на ДПС и му е благодарил за подкрепата.

Той упрекна депутатите, че не си понижиха партийната субсидия след категоричните резултати от референдума. Според него 11 лв. са много, а с 5 или 6 лв. е по-добре.

Оценката му за кабинета Борисов 2 е както за Борисов 1 – слаб. „Костов преструктурира икономиката, Сакскобурготски договори членството в ЕС, а при Борисов – преживяхме някак си”, коментира той пред бТВ. 

По повод потвърдения кредитен рейтинг на България Орешарски посочи: Фактът, че рейтингът се потвърждава значи, че нищо не се е променило. Независимо дали е добър или лош. Рейтингът не е много добър, в горния клас е, но е спекулативен. Следващите кабинети трябва да имат задачата да влезем отново в инвестиционния клас.

Повишаването на пенсията според него е възможна, но с малко. 300 лв. по думите му е висок шок и ще преструктурира всички други разходи. Съгласен съм с премиера, че това е популизъм, заяви Орешарски.  

Съветът му към българите е да са по-пестеливи и да не взимат кредити и тогава имаме гаранция, че вариантите да ни се случат лоши неща е по-малка.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови
  • Коментар от Рангел Титюков

    Нямам птитеснения да обявя Орешарски за герой на прехода.Буквално затрупа държавата с пари,от които ГЕРБ харчи на поразия.