Енчев: Маските паднаха, парламентът не иска да обсъжда намаляването на субсидията, камо ли да го направи

Статията е публикувана на 14 Декември 2016 в 09:07 , прочетена 6220 пъти

Велизар Енчев

Публикуваме коментар на независимия депутат Велизар Енчев от Фейсбук*. 

Народното събрание отхвърли предложението ми в дневния ред на седмичното заседание да се включи внесеното от мен преди две години предложение за промяна в Закона за политическите партии, намаляващо държавната субсидия за партиите от 11 на 5 лева. 

Миналата седмица НС реши предложението ми да е точка от седмичната програма, но до него не се стигна, защото бе последна точка от дневния ред.

Днес маските паднаха. Това мнозинство не желае дори да обсъжда тази тема, камо ли да намали възмутително високата партийна субсидия от 11 лева за даден глас за партия, получила над 1 процент на парламентарни избори. Така парламентарните партии остават банки, безконтролно опериращи с десетки милиони левове на българските данъкоплатци. 
Ако имаше будно и бунтовно гражданско общество, за броени часове пред Народното събрание щяха да дойдат стотици възмутени граждани. Обаче как гражданите да научат за въпросното събитие, след като до този момент нито един парламентарен репортер не информира аудиторията за скандалното гласуване?

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови