Гледайте Кари Фишър в тези филми (които не са Междузвездни войни)

Статията е публикувана на 28 Декември 2016 в 11:42 , прочетена 8460 пъти

Кари Фишър

Актрисата Кари Фишър, която почина във вторник на 60 години, е най-известна с ролята си на принцеса Лея в адски успешната трилогия Междузвездни войни, но това е само старт на една разнообразна кариера: Фишър беше писател, застъпник на психичното здраве и пряма феминистка, в допълнение към актьорската си кариера.

Актьорската игра остава константа през цялата й кариера и тези четири филмови роли извън Междузвездни войни показват хумора, честността и способностите й на сцената, които маркираха кариерата й - без значение колко е голяма или малка ролята.

Хана и нейните сестри (Hannah and Her Sisters) (1986)

Фишър играе Ейприл, една от сестрите във филма на Уди Алън, която проследява живота на голямо семейство повече от две години. Филмът разполага и с невероятен актьорски състав: тя се появява заедно с Миа Фароу и Майкъл Кейн. Това е една красиво обрисуване на по-хапливия Ню Йорк и сложната динамика на близките семейни отношения.

Когато Хари срещна Сали (When Harry Met Sally) (1989)

В една от най-добрите романтични комедии на всички времена, Фишър играе Мари, циничната най-добра приятелка на Сали (Мег Райън). Във филма, тя е обсебена от идеята за един женен мъж, който тя знае, че никога няма да напусне жена си, но в крайна сметка започва да се среща с Джес - човекът, с който Сали е трябвало да се свали на двойна среща. (Сали, разбира се, в крайна сметка започва да си пада по Хари.)

Краен квартал (The 'Burbs) (1989)

Актьорски легенди се сблъскват в тази черна комедия, която осмива стереотипната баналност на живота в предградията. Във филма участва не само Фишър, но и Том Ханкс. Героят на Ханкс - Рей, е замесен в заговор с участието на съседи, които е възможно да са сатанисти. 

Остин Пауърс (Austin Powers: International Man of Mystery) (1997) 

Вярно е, че не бихме си представили точно Фишър във филм за Остин Пауърс, но това доказва колко разнообразна може да бъде тя с ролите си. Тук тя играе - с абсолютна всеотдайност - групов терапевт, който се опитва да анализира връзката между д-р Зло и сина му Скот.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови