Павлова: Поръчката за тол таксите е била спирана неколкократно, сега пак ще спре

Статията е публикувана на 3 Януари 2017 в 10:50 , прочетена 5430 пъти

Лиляна Павлова

След разпореждане на министър-председателя в оставка Бойко Борисов министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова проведе телефонен разговор с избрания за президент Румен Радев по повод публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона.

Павлова информира подробно г-н Радев, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена съществуваща процедура, стартирана на 5 април 2016 г. Министърът уведоми г-н Радев, че въпросната обществена поръчка е била обект на много жалби, поради което е била спирана и възобновявана неколкократно досега. Последното произнасяне в полза на АПИ е от 29 декември 2016 г. и спазвайки законите, пътната агенция възобнови процедурата с нов краен срок за подаване на оферти. Павлова е уверила новоизбрания президент, че е възобновила старата процедура без промяна на условията, като единствено е удължила крайния срок за подаване на оферти.

Павлова уверила Румен Радев, че нито МРРБ, нито АПИ нарушават разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов да обявяват нови обществени поръчки.

Междувременно Комисията за защита на конкуренцията е уведомила АПИ, че е постъпила нова жалба по процедурата за тол системата и АПИ отново временно ще спре обществената поръчка до произнасянето на КЗК.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови