Малки промени, които ще направят вашата 2017 г. още по-добра

Статията е публикувана на 4 Януари 2017 в 12:22 , прочетена 4980 пъти

 Жена тича

Малките промени понякога не ни костват много, но могат да окажат доста позитивно влияние върху нас. Ето няколко малки идеи, които може да приложите в действие, за да направите 2017 г. дори още по-добра.

Отделяйте 15 минути всяка вечер, за да улесните сутрините си

Пригответе си дрехите или обяда, планувайте си графика. Не само че няма да губите излишно време сутрин, но и може да поспите няколко минути повече.

Сменете чаршафите си

Слагайте нови чаршафи всяка неделя, за да имате свеж сън през цялата седмица. А едно ново и малко по-луксозно спално бельо може да направи нощта ви още по-вълнуваща.

Направете си визуално табло

На видно място в стаята си поставете табло със снимки на места, които искате да посетите, вдъхновяващи изображения, любими кадри с любими хора или красиви рисунки.  

Всеки ден отделяйте време за нещо, което ще ви накара да се усмихвате

Отделяйте по поне 10-15 минути на ден за забавни дейности, които ще ви заредят с положително емоции. Това има ефект какво в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Определете си дни без вина, през които да не правите нищо

Времето, през които нищо не правите, понякога може да се окаже много по-полезно от времето, което прекарвате в "зареждане".  

Празнувайте победите си

Колкото и малки да са, постиженията трябва да бъдат отбелязвани подобаващо. Това ще поддържа самочувствието ви и ще ви прави дори още по-успешни.

Изправете се срещу страховете си

Непознатите и трудните дейности винаги ни носят и нови и хубави преживявания. Запишете се на бокс, научете се да казвате "не" или участвайте в публични дебати.

Обичайте се

Записвайте си на видимо място или в дневника си всички черти, които харесвате у себе си. Обновявайте списъка редовно.

Правете упражнения сутрин

Вечер може и да нямате енергия за фитнес и упражнения след всичката работа, учене и други ангажименти. Може обаче да отделяте време сутрин, когато все още имате енергия за кратки упражнения у дома или тичане в близкия парк.

Не позволявайте на телефона ви да ви събужда нощем

Изключвайте звука на телефона си преди да си легнете, за да не се събуждате от известия и съобщения от социалните мрежи или имейли.

Взимайте си почивка от социалните мрежи

Хубаво е от време на време да стоите далеч от Фейсбук, Туитър и Инстаграм. Почивката от компютрите като цяло също ще ви се отрази добре.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови