Бъчварова: Всички усложнения идват от това, че шофьорите не спазват ограниченията

Статията е публикувана на 5 Януари 2017 в 06:42 , прочетена 4158 пъти

Румяна Бъчварова

„Длъжни сме да осигурим условия, ако времето се влоши, а не да се получи ситуация, като на Нова година”, обясни министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя уточни, че пътищата ще бъдат затваряни, за да бъдат почистени, като бъдат поставяни заграждения и постове на КАТ. „Всички усложнения идват от това, че шофьорите не спазват ограниченията”, обяви Бъчварова пред Нова.

Изказването на БСП в момент, в който ние се опитваме да извадим хората от снега и да изкарат спокойно празника, е изключителен политически егоизъм”, смята министърът на вътрешните работи в оставка.

Относно гонките по пътищата и по-конкретно инцидента на Околовръстния път на София, при който пострадаха две жени, Бъчварова коментира, че това е престъпно поведение. „На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги – глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление”, поясни тя.

"Няма официална информация, че нападателят от Истанбул е тръгнал за България. Турските власти не са отправяли искане за задържане на определено лице", заяви Румяна Бъчварова по повод появилите се съмнения от страна на Турция, че атентаторът е тръгнал към Европа през България

Автор: Хаштаг-BG

Обнови