Новите кошчета в София - пълен боклук

Статията е публикувана на 5 Януари 2017 в 08:18 , прочетена 12625 пъти

Новите кошчета в София

Публикуваме коментар на гражданската инициатива "Спаси София" от Фейсбук*.

Сигурно сте забелязали стотиците нови кошчета за боклук, поставени предимно по спирките в центъра, но и из останалите софийски квартали. Несъмненно София има нужда от повече кошчета и идеята е добра. Но както често става с проектите на Столичната община, реализацията е под всякаква критика. Само месец след като бяха монтирани, те вече са изкривени и ръждясали.

Кошчетата очевидно са изработени от неустойчив и мек метал, така че дори при изпразване от страна на фирмите за сметопочистване, се огъват и чупят. На много от тях вече е видима и ръжда, което е недопустимо предвид, че са чисто нови. Освен, че естетиката им също е твърде спорна, видимо е, че не са дуракоустойчиви, съответно не са нужни вандалски прояви, за да бъдат унищожени. Все качества, неприемливи за нормална градска мебел, в уж европейска столица.

Затова питаме кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, кой подписа договора за закупуването на кошчета, които след един месец вече не приличат на нищо? Настояваме отговорните лица в Общината да бъдат наказани, а от фирмата изпълнител веднага да бъде потърсена гаранцията, която, надяваме се, съществува. Ако всичките проекти на ръководената от Вас столична администрация се разпадат след броени месеци, по-добре недейте повече да „усвоявате” нашите пари.

#СпасиСофия #ПореденГаф #ВидимиРезултати

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови