Не, г-н Сорос, глобалният бунт срещу статуквото не е обикновен технически проблем

Статията е публикувана на 5 Януари 2017 в 10:50 , прочетена 7885 пъти

Джордж Сорос

Миналата сряда олигархът Джордж Сорос написа становище за "Project Syndicate", уебсайт, който неговата Фондация "Отворено общество" съ-финансира. В статията, озаглавена "Отвореното общество се нуждае от защита," г-н Сорос се оплаква, че любимите му проекти за отворени общества по целия свят са в криза. Според г-н Сорос, нашето бъдеще е застрашено от възхода на така наречените затворени общества - "фашистки диктатури" и "държави-мафии". Като се има предвид, че новоизбраният президент Тръмп е споменат по име в първото изречение, отношението му към скорошната му изборна победа е ясно.

Язвителността на г-н Сорос за новоизбрания президент Тръмп не свършва дотук. Обръщайки се към новоизбрания президент като "мошеник" и "кандидат-диктатор", г-н Сорос посочва неразбиращо, че победата на новоизбрания президент Тръмп представлява криза на демокрацията. Очевидно само традиционните медии стоят между новоизбрания президент и фашистката тирания. Бог да ни е на помощ.

Има няколко проблема с тези подстрекателски изявления, не на последно място от които е, че Съединените щати не са демокрация. САЩ е конституционна република. Въпреки че това разграничение не е важно за г-н Сорос, то е от решаващо значение.

Бащите-основателите почти единодушно се опасяваха от атинска демократична система. Те вярвали, че тя ще доведе до управление на тълпата, тирания на мнозинството, което ще направи Съюза неудържим. Като се има предвид реакцията на много калифорнийци към поражението на Хилъри Клинтън, страховете им изглежда са били оправдани.

Г-н Сорос е показал, че е експерт в мобилизирането на тълпи, за да постигне политически резултати. Това е точно този вид на безконтролна власт, която основателите са искали да се предотврати, когато са изготвяли Конституцията.

Идеологията на отвореното общество на г-н Сорос е параван за нео-марксизма. Когато г-н Сорос използва думата демокрация, той има предвид различна концепция от тази на повечето американци. В съзнанието на г-н Сорос отворено, демократично общество е такова без никакви разлики в етнос, култура, религия или вяра. То е населено с хора, които нямат идентичност извън тази, предоставена от икономическата им функция. Отвореното общество, което г-н Сорос има предвид, е безгранично общество, което е преминало през блендер културно и расово, за да направи всеки човек в него като всички останали. От висините, от които г-н Сорос вижда обществото, това е утопия.

За тези от нас, които не са изпили марксистко степче, това е отвратително. Както всички марксистки идеологии, това е утопична илюзия, която осигурява прикритие на тоталитарния ре-инженеринг на обществото, за да служи на интересите на един малък управляващ елит. Това е полезен мит за олигарси като г-н Сорос за контрол на политическия процес и да играе шах с живота на милиони.

В есето на г-н Сорос, демокрацията и отвореното общество се третират като синоними. Ако тогава нео-марксисткият дневен ред се отхвърля от американския народ, американската демокрация е в криза. Това разкрива лъжата в основата на мисленето г-н Сорос. Дневният ред на отвореното общество не се управлява от народната воля. Той няма нищо общо с демокрацията, свободата или всяка друга модерна дума, която войниците на г-н Сорос пеят по време на техните яростни протести. Това е план, който се изпълнява от горе на долу, за да служи на интересите на глобалната олигархия.

В съзнанието на г-н Сорос глобализацията се отхвърля в Европа и Америка, защото икономическите й плодовете не бяха споделени достатъчно широко със селяните. Повтаряйки платените протести "Окупирай Уолстрийт", г-н Сорос се насочва към 1-я процент, взимащ по-голямата част от печалбите, откакто глобализацията започна по време на администрацията на Клинтън през 1990-те. Това е подло. Истинските победители на финансовата глобализация не са 1-я процент. Тази група включва собствениците на малък бизнес и високо-печеливши професионалисти, които са двигател на местните икономики и носят най-голяма данъчна тежест. Не, тези, които преуспяха като бандити, изпращайки в чужбина богатството на Америка, са 0.001% - хора като г-н Сорос.

Тази група също така се оказва и съставена от плутократи, които са финансирали както демократическата, така и републиканската партия в продължение на десетилетия, въвличайки вашингтонското блато в процеса. Тяхната политическа сила ще бъде значително намалена, ако новоизбраният президент Тръмп в действителност източи това блато. За г-н Сорос това може да изглежда като действията на един бъдещ диктатор. За обикновените американци това ще изглежда като действията на патриот.

Начинът, по който г-н Сорос рамкира популярната реакция срещу глобализацията, е като че ли настоящият глобален бунт срещу статуквото е технически проблем, хълцане. За г-н Сорос той е резултат от дребно недоглеждане от страна на помазаните господари на вселената. Това е технократски мироглед на човек от Световния икономически форум, гледайки надолу към голяма мръсна тълпа от 12 000 метра разстояние.

Дори самият термин "глобализация" е пропаганда. Това, което всъщност г-н Сорос има предвид, е деиндустриализация на западните държави и предаването на техния производствен капацитет, и по този начин способностите за генериране на богатство, на страни като Китай. За американските работници от това, което сега е известно като ръждивия пояс, глобализацията не е технически проблем. Тя е абсолютна катастрофа и предателство на Америка.

Не е триумф на икономическата справедливост това, че азиатската средна класа измести американската средна класа през последните 20 години. Това е пародия на американския национален интерес, която нашите потомци ще плащат скъпо. Когато Новоизбраният президент Тръмп казва "Америка на първо място!", той има предвид, че изнасянето на американското богатство спира сега. Ето защо тълпите издават гръмогласен вик, когато той го казва. Това не означава, че са фашисти, г-н Сорос. Това означава, че са американци. 

Източник: The Daily Caller
Превод: 
Хаштаг-BG

_____________________________________________________________________________________________________________

"Запазена марка” на Хаштаг-BG е плурализмът в мненията, анализите и коментарите. Във време, когато в различните медийни групи има забранени теми, забранени личности и забранени организации. Във време, когато пристрастията и пропагандата представят събитията в черно-бяло, мисията на Хаштаг-BG е да представя обществената действителност такава, каквато всъщност е – многоцветна, плуралистична и противоречива. Изразените мнения в рубриката “Полемики” ангажират само техните автори. Хаштаг-BG е медия, която дава трибуна за многообразието.

Обнови