150 снегорина са работили цяла нощ в София, обстановката е усложнена

Статията е публикувана на 6 Януари 2017 в 07:07 , прочетена 3077 пъти

Столична община

В София във връзка с непрестанните валежи от сняг през цялата нощ са правени обработки и работата продължава във всички райони, съобщават от пресцентъра на Столична община. Снегопочистващата техника извършва разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса.

Приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. През цялата нощ на терен са работили без прекъсване над 150 машини. Валежите от сняг продължават и към момента. Обстановката е усложнена.

Градският транспорт се движи при зимни условия по всичките си маршрути. В момента продължава разпръскване на смеси и избутване на сняг във всички райони. Работи се и по Южната дъга на Столичен околовръстен път. Затвори за движение са пътищата „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”.

По данни на БАН към 5.00 часа тази сутрин снежната покривка в София е 25 см. Прогнозата за днес е за продължаващ снеговалеж, във връзка с което молим гражданите, които имат възможност, да не излизат с автомобилите си. Предупреждаваме шофьори и пешеходци да се движат внимателно. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Собствениците на търговски обекти, офиси, етажни собствености да почистят прилежащите пространства пред съответните сгради. Тази нощ в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора са постъпили 146 души. Гражданите могат да сигнализират за хора, нуждаещи се от настаняване на тел 02 /9875555 или 112, 02/9377303.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови