Мерил Стрийп с критична реч към Доналд Тръмп на церемонията "Златен глобус"

Статията е публикувана на 9 Януари 2017 в 11:12 , прочетена 6413 пъти

Мерил Стрийп

Невероятна кариера на Мерил Стрийп бе почетена на церемонията "Златен глобус" в неделя вечерта, когато й бе вречена награда на Сесил Б. Демил. Но Стрийп се възползва от възможността да изкаже мислите си за новоизбрания президент Доналд Тръмп, предаде Хаштаг-BG.

„Какво всъщност е Холивуд? Това е група от хора, дошли от други места. Холивуд е пълен с чужденци. Ако ги изхвърлите, няма да остане нищо за гледане, освен футбол и смесени бойни изкуства“, обяви Стрийп, препращайки към заканите на Тръмп да прилага безпощадна политика за депортиране на мигранти. Тя даде пример с актьори, които са родени и отраснали навсякъде по света, а сега са се превърнали в звезди - Райън Гослинг, Сара Джесика Паркър, Натали Портман и много други. 

В средата на речта си, през сълзи, тя отбеляза "изпълнението", което я грабнало най-много през 2016 г., но не защото е било добро: подиграването на Тръмп по време на митинг на репортера от New York Times Серж Ковалевски, който има увреждане.

"Разби сърцето ми, когато го видях", каза тя, "и аз все още не мога да си го избия от главата, защото не беше във филм, беше в реалния живот. Инстинктът да унижаваш, когато е даден модел от някой с обществена платформа, се пропива в живота на всеки, защото дава разрешение на другите да направят същото."

Тя продължи с думите: "Неуважението подканва неуважение, насилието подбужда насилие. Когато мощгъщите използват положение си, за да тормозят другите, всички ние губим."

Актрисата завърши изказването си с думите на нейната приятелка и колежка Кари Фишър, която почина преди броени дни: „превърни разбитото си сърце в изкуство”.

Речта й бе посрещната с бурни аплодисменти и насълзени очи.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови