Преврат: Службите поемат контрола над американските избори

Статията е публикувана на 10 Януари 2017 в 10:16 , прочетена 8044 пъти

Белия дом

По скалата за значимост от 1 до 10, като 10 е най-важното, това скорошно развитие е 500.

В петък, традиционният ден от седмицата за тихо пускане на големи новини, които да се надяваме ще бъдат игнорирани от обществеността и също така помрачени от стрелбата на летище Форт Лодърдейл, началникът на Вътрешната сигурност (Homeland Security) съобщи, че кабинетът му ще бъде отговорен за американските избори. 

Ако не можете да видите преврата в движение, трябва да продължите да търсите, докато видите съобщението.

Прочетете внимателно новините на ABC. Моите коментари са в скоби:

"Позовавайки се на все по-усъвършенствани лоши кибер участници в  избирателната инфраструктура, която е "жизненоважна за нашите национални интереси", секретарят на Вътрешна сигурност Джех Джонсън обяви в петък, че определя избирателната система на САЩ като критична инфраструктура..."

[Да се чете: "Ние вземаме контрол над изборите"]

"Като се има предвид жизнено важната роля, която изборите играят в тази страна, е ясно, че определени системи и активи на избирателната инфраструктура отговарят на дефиницията за критична инфраструктура, в действителност и в закона", каза Джонсън в изявление. Той добави: "Особено в тези времена, това определяне е просто правилното и очевидно нещо, което трябва да се направи".

[Да се чете: "Ние вземаме контрол над изборите"]

"Определянето дойде след месеци на преговори и въпреки съпротивата от много щати, притеснени, че определянето би довело до увеличаване на федералното регулиране или надзор върху много децентрализирани и локално управлявани системи за гласуване в цялата страна. Това бе обявено в същия ден, в който разсекретен доклад на разузнаването на САЩ обяви, че руският президент Владимир Путин е "поръчал" кампания за влияние през 2016 г., насочена към президентските избори в САЩ."

[Да се чете: "трябваше ни извинение, фалшива покриваща история за нашето вземане под управление на изборите, и това е Русия."]

"Такава промяна [в това кой контролира изборния процес на САЩ] не изисква президентски действия [или одобрението на Конгреса] и изисква само директорът [на Вътрешна сигурност] да се консултира първо с помощник на президента за националната сигурност и борбата с тероризма."

[Да се чете: "това е преврат на Белия дом."]

"Джонсън заяви, че избирателната инфраструктура включва съоръжения за съхранение, избирателни секции и таблици с локации за гласуване, плюс технология, участваща в процеса, включително бази данни за регистрация на избирателите, машини за  гласуване и други системи, използвани за управление на изборния процес и докладване и показване на резултатите."

[Да се чете: "Взимаме контрол над всеки значим аспект от националния изборен процес"]

"Определянето [на изборите в САЩ като критична инфраструктура] дава възможност информацията да бъде удържана от обществото, когато държавни, местни и частни партньори се срещат, за да обсъдят сигурността на изборната инфраструктура - потенциално инжектиране на тайна в един изборен процес, който е традиционно и изрично прозрачен процес. Американските чиновници казват, че такива разговори на затворени врати дават възможност за открита дискусия, която ще спре лошите участници да научат за уязвимостите. Вътрешна сигурност също ще бъде в състояние да предостави яснота за сигурността, когато е уместно и да предостави по-подробна информация на държавите за заплахи. "

[Да се чете: "можем да се намесим в изборния процес и да определим резултата от него, без да е необходимо да се преструваме, че сме прозрачни; само хора, които ние одобряваме, ще знаят подробностите за това как провеждаме изборите; тайната работи."]

"Администрацията на Обама е предложила международни кибер правила за мирно време, които изрично ще отбелязват, че държавите не трябва да извършват онлайн дейност, целяща критичната [американска] инфраструктура, които сега ще включват и избирателни системи."

[Да се чете: "в случай, че има някакво съмнение, избирателните системи в Америка ще бъдат собственост на федералната изпълнителна власт."]

Това е еквивалентно на обявяване на национално извънредно положение, включително военно положение: ако счете за необходимо, Вътрешна сигурност може да се използва въоръжени агенти, за да приложи новата директива и да завладее щатските позиции, които се противопоставят.

Изборните процеси принадлежат на щатите. Но вече не.

И разбира се, с тази страхотна нова сила, Вътрешна сигурност може да се намества, зад кулисите, в изборния процес и да пригодява избори.

Има допълнителен фактор по време на работа в тази операция: предложеното премахване на електоралната колегия - поредната мярка, предназначена да "федерализира" изборния процес.

Повечето хора са напълно неосведомени за факта, че конституцията е била пакт между щатите. С нежелание, независимите щати са се съгласили да се откажат от определени правомощия давайки ги на новосъздаденото централно правителство, докато запазват всички други правомощия.

Електоралната колегия следователно е естествено изобретение, защото щатите би следвало да поддържат решаващо влияние при определянето на резултата от президентските избори. Държавните избиратели щяха дадат своя президентски вот въз основа на това кой кандидат е спечели в техния щат.

Премахването на електоралната колегия сега ще добави още един слой от федералния контрол над цялата страна и да поеме контрола от щатите. Повече централизация.

Представете си го. Само най-многобройните гласове са от значение. Щатите са изоставени. И отгоре на всичко това, Департамента за вътрешна сигурност има силата да провежда изборния процес като част от "критичната инфраструктура".

Пригодяването на вота в Ню Йорк и Калифорния, както и в няколко други гъсто населени щата, ще да решава изборите. И с времето никой не би мислил за "Ню Йорк" или "Калифорния" като отделни единици, защото те не биха били. Те биха били просто "още земя и хора", които са част от "изцяло обединена" Америка.

Това е идеално за "политиците федералисти", които бликат от празна реторика при всеки шанс, който получат - "всички сме заедно в това." Както неуморно съм посочвал, такива лозунги не са нищо повече от тайни операции, а целта им е да оплитат колкото се може повече глупави хора под месиански банер "По-добър живот за всички" в съответствие с правителствените благодетелен. 

Познато като: управляващите решават, а хората се подчиняват; вашето оцеляване зависи от нас; взимаме и даваме каквото си пожелаем и това е закон.

В крайна сметка защо са ни президентски избори въобще? Просто дайте на Вътрешна сигурност да определи вместо нас кой кандидат най-добре обслужва желанията на елита. Така е по-чисто, просто и директно.

Това е преврат.

Ще го отмени ли Тръмп?

Обама на практика го предизвиква да го направи, с което да се предизвика още една медийна буря срещу Тръмп. "Вижте, новия президент спря Вътрешна сигурност от това да защити свещените ни свободни избори. Тръмп показва нови измерения на предателските си взаимоотношения с руските си господари... Той оставя вратата широко отворена за тайната им инвазия срещу нашите свободи..."

Времевият график и опорните точки са ясни. Едно: Хилъри със сигурност печели изборите. Две: Тръмп спечели изборите. Три: Тръмп спечели, защото Русия "хакна изборите" в негова полза. Четири: Трябва да защитим националния си изборен процес от чужда намеса. Пет: Вътрешна сигурност трябва да поеме управлението на изборите.

Следете ситуацията.

Току-що се състоя преврат.

Автор: Джон Рапопорт
Източник: Activist post
Превод: Хаштаг-BG

_____________________________________________________________________________________________________________

"Запазена марка” на Хаштаг-BG е плурализмът в мненията, анализите и коментарите. Във време, когато в различните медийни групи има забранени теми, забранени личности и забранени организации. Във време, когато пристрастията и пропагандата представят събитията в черно-бяло, мисията на Хаштаг-BG е да представя обществената действителност такава, каквато всъщност е – многоцветна, плуралистична и противоречива. Изразените мнения в рубриката “Полемики” ангажират само техните автори. Хаштаг-BG е медия, която дава трибуна за многообразието.

Обнови