Манолова за арбитражите: Гражданите отбелязаха една много важна победа срещу монополите

Статията е публикувана на 12 Януари 2017 в 08:17 , прочетена 4978 пъти

Мая Манолова

"Гражданите отбелязаха една много важна победа срещу монополите, колекторите и частните арбитражни съдилища. Тази победа стана възможна благодарение на доброто взаимодействие между гражданите, омбудсмана и Народното събрание", каза на брифинг в парламента омбудсманът Мая Манолова по повод приетите промени в Гражданския процесуален кодекс, предаде „Фокус“.

„Искам да благодаря на депутатите от различни цветове за три неща. Затова, че защитиха гражданите и правото им да решават споровете си в легитимен, нормален, държавен съд, а не да бъдат рекетирани от частни съдилища и че ги освободиха от бремето на огромните юрисконсулстски възнаграждения“, посочи тя и допълни, че благодари на депутатите и за това, че не са се подали на корпоративния натиск, на който са били подложени през последните дни и месеци.

„Макар и в последните дни на този парламент направиха едно добро на българските граждани“, подчерта Мая Манолова. Тя специално благодари на правната комисия и нейния председателя Данаил Кирилов за това, че са удържали на натиска на различни лобисти. „Законът беше приет по начина, по който го внесох като обмудсман“, каза още Мая Манолова.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови