Кандидат-депутатът на РБ, разследван за смъртта на дете: Кампанията срещу мен е политическа

Статията е публикувана на 17 Март 2017 в 14:25 , прочетена 2982 пъти

Валентин Павлов

„Инцидентът бе през юни 2016 г., но му се дава гласност след девет месеца в разгара на предизборната кампания. Трагедията е огромна за семейството и близките на Алекс, но и за нас като родители и лекари. Важното е, че и двете страни искаме истината", обясни в отворено писмо до медиите д-р Валентин Павлов, който бе привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост на 14-годишно дете.

"Аз съм положил Хипократовата клетва, за да помагам на хората и да съпреживявам тяхната болка. Не съм убиец! Не съм лъжец! Понякога се сблъскваме като лекари с тежки диагнози и непредвидими състояния, точно такова се оказа и малигнената хипертермия", поясни водачът на листата на коалиция "Рефоматорски блок - Глас народен" в Перник.

"Не се крия зад имунитета си, отказах се от него сега, ще го направя и като народен представител, защото няма да се откажа от пътя, по който съм поел. Няма да допусна повече да се спекулира с тази трагедия и да се използва в политическата надпревара, това противоречи на моралните ми принципи. Прокуратурата съобщи официално, че не е имало информирано съгласие от страна на родителите преди операцията, въпреки че там разполагат с копие от него. А майката на Алекс днес сама потвърди в ефира на Нова телевизия, че е подписала такова съгласие. Заради множеството неизяснени твърдения като това, ще спра до тук! Категорично заявявам, че след изборите, още на 27 март, съм готов да коментирам пред медиите всички подробности. Ще представя и всички документи, копията от направените проверки и становищата”, каза още Валентин Павлов.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови