Неутралната и обективна bTV спря "Шоуто на Слави"

Статията е публикувана на 27 Март 2017 в 20:03 , прочетена 32834 пъти

Слави Трифонов

За първи път от 2000-та година насам, когато при правителството на Иван Костов бе спряно предаване на Слави Трифонов, сега bTV реши да спре излъчването на днешния планиран епизод от "Шоуто на Слави", предаде репортер на Хаштаг-BG.

Медията разпространи кратко съобщение, в което разясни, че причината за цензурирането е "поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си."

От телевизията продължават, казвайки, че имат сключен договор с продуцентската къща на Слави Трифонов за създаване на предаване с "развлекателно-информативен характер" [удебеленият текст е запазен от съобщението на медията - бел. ред].

"Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV", завършват от телевизията.

До момента няма официално изявление от страна на екипа на "Шоуто на Слави". Припомняме, че днес по-рано Слави Трифонов разпространи отворено писмо до новоизбраните народни представители в бъдещия парламент, с което препотвърди "ултиматума" си към управляващите за приемане на решенията на референдума.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови