бТВ и Нова с огледални обширни интервюта със Сашо Дончев, той взе да обвинява и президента

Статията е публикувана на 22 Април 2017 в 07:01 , прочетена 16866 пъти

Сашо Дончев

Тази сутрин двете големи телевизии - бТВ и Нова - излязоха с огледални интервюта с едрия газов бизнесмен, председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара и издател Сашо Дончев. В почти едновременните си участия в двете телевизии, Дончев продължи да обвинява главния прокурор в натиск.

Новият момент от изявленията на газовия бизнесмен е в това, че той започна да насочва огън и към българкия президент Румен Радев. "От Съюза на издателите написахме писмо до президента Румен Радев, за да го запознаем с тревожните факти. До ден днешен обаче няма отговор", казва Дончев.

В общо над 40 минути от най-гледаното време в сутрешния ефир на двете "конкурентни" телевизии, Сашо Дончев каза, че главният прокурор Сотир Цацаров е бил много загрижен за едрия бизнесмен и го питал защо финансира провалилата се на изборите партия "Да, България" и известната като "протестърската" телевизия - БИТ.

Припомняме, че в свое изявление главният прокурор Сотир Цацаров категорично отрече тези обвинения и заяви, че Дончев е използвал позицията си на председател на УС на Българската стопанска камара, за да се проведе помежду им среща, на която Дончев е искал да влияе върху разследвания на прокуратурата за дейността му.

Хаштаг-BG припомня, че двете големи телевизии станаха ноторно известни през изминалата седмица с цензурските си практики покрай напускането на цензурирания от Нова телевизия топ-журналист Васил Иванов и спирането на епизод от "Шоуто на Слави" от бТВ, в което Иванов опита да разкаже версията си.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови