Гергов хвърли бомба: Сашо Дончев даде 3 листа с написани искания на Цацаров, той му каза, че това не става

Статията е публикувана на 23 Април 2017 в 14:12 , прочетена 58133 пъти

Георги Гергов

Газовият бизнесмен Сашо Дончев е дал три листа с искания на главния прокурор Сотир Цацаров, който му е казал, че тази работа няма да стане. Това разказа вече бившият член на ръководството на БСП Георги Гергов относно срещата между Цацаров и Дончев, на която пловдивският бизнесмен е посредничил. 

Гергов разказа, че срещата е искана от Сашо Дончев, който е настоявал бившият член на ръководството на БСП да уреди среща с Цацаров. "Аз го разбирам защо Сотир не искаше да дойде. 3-4 пъти го търсих", каза той. На въпроса дали Цацаров е заплашвал Сашо Дончев, Гергов каза: "Глупости! Пълни глупости!".

"Започва да пада една маска. Маската на новия председател на партията. Нищо няма да й спестя аз тия дни. Всичко ще си кажа, само да знаете как да ме питате", каза Гергов пред Илияна Беновска по Канал3. Записът на предаването е правен малко след края на вчерашния инфарктен пленум на столетницата, на който Гергов хвърли оставка.

"Аз се застъпих пред др. Станишев, след като той я уволни от поста зам.-министър. Аз се застъпих и го помолих да я направи член на Изпълнителното бюро. Към прокуратурата Нинова сега действа като "Казвам ти дъще, сещай се снахо", каза още той.

"Задкулисието в държавата е страшно. Хората от народа не знаят какво се случва по върховете. Очевадно е, че се случва нещо, което не е адекватно. Държавата се тресе и нищо хубаво не се случва за хората, хората обедняват и обедняват", добави Гергов.

"Исках да напусна бюрото преди 3 месеца. Това го направих, защото бюрото се превърна в "Ние се събрахме и аз реших". Корнелия напълни бюрото с млади хора, които не виждам как може да управляват столетна партия. Обиди много хора, обиди наши сериозни кадри. Това са тиктакащи бомби, които ще гръмнат", заяви той.

"На разговора преди да влеземе да гласуваме на конгреса и да изберем Корнелия, бяхме аз, Краси Янков, Асен Димитров и Корнелия. Тя ни пита "Какво искате?". Аз казах ясно - искам да съм зам.-председател по коалиционните въпроси. Краси искаше да е зам.-председател по организационните въпроси. Тя ни обеща и това не се случи", разказа Гергов.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови