Силвия Дънекова: Допингпробата ми е след донос от българин

Статията е публикувана на 28 Април 2017 в 07:07 , прочетена 4653 пъти

Силвия Дънекова 

„Има донос за допингпробата от българска страна”, обяви лекоатлетката Силвия Дънекова, след като бе заловена с допинг преди старта на Олимпийските игри в Рио миналото лято.

„Първо, процедурата беше в правомощията на МОК, после на ИААФ. След 6 месеца нищо нямаше, питах какво се случва. Пробата ми е взета на 1 август миналата година. Колко пъти са я въртели в машината, те си знаят. На 31 юли си дадох проба в Олимпийското село и ми излязоха отрицателни проби. Каквото и да е моето обяснение, не е подкрепено с факти, това биха били мои тълкувания. Явно е трябвало да има определен брой положителни проби. Всички могат да го сглобят – УАДА, ИААФ", обясни Дънекова пред Нова.

„Да кажем, че имаме подозрения от кого е направен доносът срещу мен. Представете си колко е абсурдна ситуацията. Това е победа за целия български спорт и в този прекрасен момент Българската федерация да каже – не. Този шок започна от самото начало. Нормално е една федерация да те подкрепи. Бих се шокирала, ако има обжалване от федерацията“, сподели Дънекова.

„И А, и Б пробата са взети заедно. Няма скандал, първата проба е отрицателна, защо антидопинговата комисия казва, че е положителна, не знам. Б пробата я няма. Няма я, защото е отрицателна. При нас има технически документ, в който личи как трябва да изглежда една проба. Всяка една процедура е по сигнал, в случая донос. Ако влезем в арбитражно дело за пълно доказване трябва да ни представят този донос. Това е инсинуация, че БФЛА ще обжалва. Доносът е от българска страна, от високо ниво и отговорен фактор. Те имат вяра на това лице. Бихме се радвали, ако има обжалване от федерацията, защото категорично става дума за донос“, каза адвокатът на Дънекова Георги Стефанов.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови