Настимир Ананиев напусна партията на Кунева, Зеленогорски не си бил подал оставката

Статията е публикувана на 11 Май 2017 в 07:15 , прочетена 5209 пъти

Настимир Ананиев

Публикуваме коментар на бившият депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев от Фейсбук*.

Днес подадох заявление за напускане на Движение България на гражданите. Решението взех доста трудно, но вярвам , че е правилно. Причините са комплексни и не малко. Може би многото компромиси са напълнили чашата и тя накрая преля. Не мисля да описвам в детайли всичко, но няколко конкретни неща ще спомена. Разбира се не по важност, но отлагането на конгреса от юни за края на годината е една от причините. Друга е липсата на желание за поемане на лична отговорност за резултата от последните избори, и тук не говоря за колективната оставка на ИС на ДБГ, за която всъщност аз инициирах дискусията, говоря за председателя на изборния щаб на Реформаторския блок, Найден Зеленогорски. Той и до този момент не е подал оставка от този си пост. Не може да проповядваш мантрата за личната отговорност, а когато е морално пръв да хвърлиш оставка, да не го правиш. Всъщност това е прехода и към следващата причина, и това е така нужната съществена промяна в ДБГ, предаването на щафетата на нови лица е важно и необходимо, но като гледам как хора като г-н „няма да подам оставка“ пак се готвят да започват новия разговор за десницата, съм доста скептичен. Ама чакайте, нали вие над 20 години все спасявате десницата и започвате все нови разговори за нея, а вижте до къде я докарахте. И последно като причина, което бих споменал е една цензура, която беше наложена и, която не мога приема, и е против всичките ми разбирания за това как е правилно и принципно да се случват нещата в една партия.

5-те години, през които се занимавам с политика ми дадоха много. Много опит, много предизвикателства, разбира се запознах се и с много хора. Една голяма част от тези хора вече са мои приятели, страхотни спомени, кампании, истории, които ще останат за цял живот. 

В края на мандата на излизане от Народното събрание един журналист ме попита: „Вие какво откраднахте за две години депутатство?“. Стряскащ въпрос, но отговора винаги ме е тормозил… откраднах от времето, което трябваше да прекарам с моите деца, жена, семейство и приятели, и затова искам да им благодаря за подкрепата и разбирането. Също благодаря на всички, които ме подкрепяха и духом и тялом през тези години и гласуваха неведнъж за мен и за формацията, която представлявах.
Искам да благодаря специално и на една група от хора (те си знаят кои са) от ДБГ, които подкрепиха моето решение и аргументи за напускане на партията.
Влизането в парламента ми показа много, видях с очите си мърсотията в политиката и защо Народното събрание има един от най-лошите рейтинги, но видях и надежда, видях малка група (не повече от 20-25 човека) от хора от различни формации, които искаха някакви нормални неща да се случат и хвърляха усилия в правилна посока и в интерес на българските граждани. 

Има каузи, които си заслужават и, за които ще работя! Има и енергия, и хора, за които, и с които си заслужава да работиш! Вярвам, че политика се прави с уважение към хората, чието доверие искаш, както и към тези, на които разчиташ в съвместната работа! Аз оставам обществено ангажиран и активен!

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови