Кристиан Костов класира България за големия финал на Евровизия 2017

Статията е публикувана на 12 Май 2017 в 07:01 , прочетена 4338 пъти

Кристиан Костов

Кристиан Костов класира България за големия финал на конкурса Евровизия 2017.

Големият финал на 62-то издание на Евровизия е в събота, 13-ти май, от 22:00 часа и ще се проведе в Киев. Десетте страни, които ще участват на финала, са България, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Голямата петорка и страната домакин също ще се борят за голямата награда на песенния конкурс Евровизия 2017.

Кристиан представи страната ни с песента "Beautiful Mess", която бе реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс. Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Вярвам, че България може да спечели тази година. Много съм горд, че има възможност да представя България, коментира Кристиан пред БНТ, след като се класира за големия финал. Надявам се да съм в добро състояние за финала, защото имаме много сериозни конкуренти. Всичко ни подсказва, че можем да спечелим, каза още младият изпълнител.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови