Откраднаха ръкописа на предисторията на книгата за Хари Потър

Статията е публикувана на 12 Май 2017 в 13:34 , прочетена 4512 пъти

Хари Потър

Предисторията на книгата за младия магьосник Хари Потър, собственоръчно написана от знаменитата британска писателка Джоан Роулинг върху пощенска картичка, бе открадната в гр.Бирмингам.

"Единствените хора, които могат да купят уникалния ръкопис, са запалените фенове на Хари Потър. Ние се обръщаме към всички, които видят или на които предложат откраднатата вещ, да се обадят в полицията", призова полицейският служител Пол Джонси.

За това какво ще съдържат книгите за Хари Потър Роулинг написа с дребен почерк на двете страни на пощенската картичка с формат А5 /15 на 21 сантиметра/. В текста, съдържащ 800 думи, се разказва за трите години, предшестващи раждането на Хари Потър. Герои на краткия разказ са двама тийнейджъри - бъдещият баща на Потър - Джеймс и неговият най-добър приятел Сириус Блек.

По информация на следователите през 2008 година този ръкопис е бил продаден за 25 хиляди британски лири на благотворителен търг. Предполага се, че той е бил откраднат от собственика му в периода 13-24 април тази година.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови