Нинова: Кабинетът „Борисов 3” започна с фалстарт

Статията е публикувана на 25 Май 2017 в 07:48 , прочетена 5544 пъти

Корнелия Нинова

„Кабинетът „Борисов 3” започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ – нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето – нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха”, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Във връзка с поисканите оставки заради скандала с нацистките снимки на представители на Обединените патриоти, тя заяви, че поведението на някои представители на тази партия не е европейско и цивилизовано. „Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие”, подчерта Нинова пред Нова.

На въпрос дали исканото от нея отстраняване на Георги Гергов заради срещата му с главния прокурор е всъщност разчистване на терена вътре в партията, тя заяви, че партията е проявила принципно отношение и не е целяла това. „Член на ръководството на БСП няма място в такава среща”, категорична е Корнелия Нинова.

Попитана дали българските политици се страхуват от главния прокурор, независимо кой е той, тя заяви, че това не е така. „Подкрепихме това той да идва в парламента на всеки три месеца и да бъде изслушван. Днес ние внасяме конкретни законодателни текстове, които ще решат част от проблемите в съдебната система. Каня всички депутати да ги подкрепят”, заяви Нинова.

Тя бе помолена да коментира и изказването на Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонската земя. „Изказването му е изненадващо и неприемливо. България е носителят на това богатство и ние трябва да го защитим. Сигурно това е някакъв сигнал към нас и трябва да го разчетем. Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и МВнР са достатъчни”, каза още Корнелия Нинова.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови
  • Коментар от Дядо Петко

    С Вашето безконтролно говорене, Вие надминахте тъй наречената поразяваща уста. Електорат се печели не с плюене а с работа. Любопитно ми е ако все пак някой ден спечелите мнозинство, макар и с един глас с кого ще се коалирате. НАРОДЪТ НЕ ВИ ИСКА