Румен Радев: Удовлетворен съм от факта, че всички участници в КСНС се отнесоха сериозно и конструктивно

Статията е публикувана на 30 Май 2017 в 11:13 , прочетена 2269 пъти

Румен Радев

"Удовлетворен съм от факта, че всички участници в КСНС се отнесоха изключително отговорно и конструктивно", каза президентът Румен Радев в свое изявление след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), предаде „Фокус“.

"Днес се проведе първият КСНС. Удовлетворен съм от факта, че в участници се отнесоха изключително отговорно и конструктивно. Бяха изнесени важни доклади. Обединихме се колко схващането, че съвременната среда за сигурност е изключително динамична, наситена с непрекъснато изменящи се предизвикателства", обясни той.

"Удовлетворен съм от факта, че всички се обединихме около издигането като основен приоритет личният състав от сектор сигурност, необходимите мерки за доокомплектоване, кадрово и професионално развитие. Обединихме се, че проектите трябва да имат своята ускорена реализация. Не трябва да забравяме, че е важно да осигурим поддръжката на техниката и въоръжението за личния състав до изтичането на техния ресурс и замяната им с техни образци“, заяви Радев. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови