Елена Йончева: Камерите по границата не работят

Статията е публикувана на 7 Юни 2017 в 07:19 , прочетена 4543 пъти

Елена Йончева

"Камерите по границата не работят", обяви депутатът от БСП Елена Йончева.

Тя показа доклад, според който панорамните устройства и сензорите в участъка от ГКПП "Капитан Андреево" до ГКПП "Лесово" не са в изправност заради изтекъл договор за поддръжка. 

Йончева влезе в спор с вътрешния министър Валентин Радев относно проекта за пограничната ограда. По думите й според първоначалното постановление на Министерския съвет тя е трябвало да бъде двуредова по цялата граница и едноредова само там, където теренът е труднодостъпен. "При правителството на Бойко Борисов се взима решение оградата от двуредова да мине на едноредова", обясни народният представител пред Нова.

"Изграждането в Хасковско е възложено не на Министерството на вътрешните работи, а на областния управител, който сключва договор с частна фирма. А Гранична полиция и тази фирма сами решават да променят проекта", допълни тя. 

Валентин Радев определи твърденията на Йончева като "неверни" и й предложи двамата да се разходят по границата. В същото време той потвърди, че е направено препроектиране на оградата. "Платено е за едноредова ограда. Решението е взето от всички по веригата и всичко е направено по законовите правила", твърди Радев.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови