Цацаров: Президентът е с много добро и явно разбиране за проблемите в съдебната власт

Статията е публикувана на 7 Юни 2017 в 09:28 , прочетена 4643 пъти

Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с президента Румен Радев в рамките на поредицата срещи с представители на съдебната и изпълнителната власт, посветени на реформите в правосъдната система. Вчера държавният глава прие на "Дондуков" 2 председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Не мисля, че имам право в президентската институция и пред държавния глава да говоря за вина. Уважението не позволява в тази сграда да бъда решавани институционални и не дай боже, личностни противеречия, коментира главният прокурор Сотир Цацаров след срещата си с президента Румен Радев.

Той определи срещата като позитивна.

На въпрос дали е станало дума за казуса с Лозан Панов, той отговори утвърдително. "Президентът е с много добро и явно разбиране за проблемите в съдебната власт", обясни Цацаров.

"Той потвърди това, което е общо разбиране, че начинът на решаване на проблемите в съдебната реформа трябва да бъде комплексен", съобщи Сотир Цацаров.

Той изрази отрицателното си мнението относно идеята "прокуратурата вън от съдебната власт". "Ако изведем прокуратурата от съдебната власт и я направим самостоятелна институция, няма ли да я направим по-безконтролна? Аз съм сигурен, че г-н Панов няма подкрепата на съдиите и това не е тяхното мнение, а мнението на г-н Панов", заяви главният прокурор.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови