Валери Симеонов: Внасям сигнал срещу Елена Йончева за престъпления срещу националните интереси и сигурност

Статията е публикувана на 8 Юни 2017 в 12:58 , прочетена 4637 пъти

Валери Симеонов

Внасям сигнал срещу Елена Йончева за престъпления срещу националните интереси и сигурност, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти преди да внесе сигнал срещу говорителя на БСП Елена Йончева в прокуратурата.

Той обясни, че сигналът визира многократните изказвания на Йончева, която според него е преминала всякакви граници с конкретни указания къде работят камерите по границата и съответно и къде не работят, от коя до коя пирамида оградата е единична и откъде е двойна. Вицепремиерът посочи, че ще иска допълнително да бъде проверено откъде Елена Йончева има достъп до доклада на Инспектората на МС, който цитира и кой й го е дал.

„Още един много интересен въпрос - да даде обяснения има ли нещо общо с изнасянето на кашони с пълната проектна документация за участъците от защитното съоръжение от отделните области и закарана най-вероятно в президентството“, обяви Симеонов, цитиран от "Фокус". Вицепремиерът допълни, че част от тази документация е копирана във външни частни копирни центрове. Той заяви, че държи това да се провери.

Симеонов съобщи, че сигналът му е по чл. 357 и чл. 284 от Наказателния кодекс. „Това са престъпления, свързани с държавна тайна, с конфиденциална информация, свързана с националната сигурност. Най-общо казано нещо като национална измяна“, разясни той.

По думите му е съвсем отделен въпрос дали информацията, изнесена от Елена Йончева, е вярна. Вицепремиерът подчерта, че тя не е вярна, освен това, че оказва точно откъде най-лесно могат да преминат бежанците. Според него говорителят на БСП с изявленията си извършва престъпления спрямо националните интереси, насочвайки бежанския поток през конкретни точки и райони. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови