Валери Симеонов: БСП и Елена Йончева преминаха границата

Статията е публикувана на 9 Юни 2017 в 07:01 , прочетена 4091 пъти

Валери Симеонов 

„Решението за изграждането на оградата стана възможно след промени в Закона за обществените поръки. Пари за нея в бюджета нямаше. Те бяха осигурявани от излишъци”, съобщи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

Тъй като парите не са достигали е взето решение да се направи едноредова ограда. „Оградата трябваше да се изгради бързо, защото имаше наплив от мигранти, които трябваше да бъдат спрени. Ако оградата не беше препроектирана и се изграждаше на два реда, сега щяхме да сме някъде към Лесово”, твърди той и добави, че изграждането й не е спирало.

„БСП и Елена Йончева преминаха границата. Информацията, която тя изнесе, я няма в никакъв доклад и не е оповестявана публично. За мен това е безотговорно поведение и национално предателство”, обяви Симеонов пред Нова. По думите му оръжието на БСП и на Йончева е лъжата.

Валери Симеонов вече е подал сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, че изнася държавна тайна и насочва към определени места мигрантския поток. Той обвини Йончева, че тя упоменава точно имена на пирамиди и запита откъде тя има такава информация. Симеонов подозира, че бившата журналистка получава информация дори от президентството. Той я разкритикува и за това, че тя е показвала снимки на места, където оградното съоръжение е било съборено по времето на Пламен Орешарски, като й напомни, че сегашното управление няма нищо общо.

На въпрос дали е лъжа, че видеонаблюдението не работи, той отговори, че няма никакви проблеми със системата за видеонаблюдение.

По време на разговора с Валери Симеонов Елена Йончева пожела да се включи по телефона. Тя заяви, че докладът е публикуван на сайта на Народното събрание и няма издаване на никаква тайна.

Депутатът от БСП продължи да настоява, че има "спестяване" от двуредовата ограда. Тя е категорична, че цялата информация, която изнася, е публична. "Голям късмет е, че България е в ЕС. Аз ви благодаря, че не изпращате някакви команди да ме арестуват за това, че ме наричате национален предател", заяви Елена Йончева.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови