Полицията със засилени мерки за сигурност по време на "София Прайд 2017"

Статията е публикувана на 9 Юни 2017 в 07:08 , прочетена 10853 пъти

София Прайд 2016

На 10 юни от  18.00 часа в София ще се проведе десетото ежегодно шествие „София Прайд 2017”. За същия ден са получени уведомителни писма за организирането на няколко протестни мероприятия в столицата с начален час 17.00 - социална кампания  под надслов „Да изчистим боклука от София” пред паметника на Съветската армия; митинг „За възраждане на семейните ценности” в близост до пилоните на Национален дворец на културата и митинг в подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на децата в неравностойно поведение пред сградата на Администрацията на Президента на бул. „Княз Ал. Дондуков” .

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната  на обществения ред и организацията на движение в София. На обявените сборни места ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони за участниците в обявените прояви. В обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност  шествието „София Прайд 2017г” ще бъде съпроводено от полицейски екипи по маршрута на движение. При необходимост по направлението му поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, уверяват от МВР. 

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждането на прайда и другите мероприятия да проявят необходимата толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови
  • Коментар от Господинов

    За какво всъщност е нужен този парад?