Адвокат: Една купчина хора са дискриминирани зловещо, Десислава Радева трябва да е наясно с това

Статията е публикувана на 13 Юни 2017 в 10:17 , прочетена 35523 пъти

Николай Хаджигенов

„Една купчина хора са дискриминирани зловещо, Десислава Радева трябва да е наясно с това, очевидно не е – за нея е купон”, коментира адвокатът по човешките права Николай Хаджигенов, след като вчера съпругата на президента публикува в социалните мрежи остър коментар срещу „София Прайд”. Мнението й предизвика бурни реакции в социалните мрежи, много от които негативни.

„В една нормална държава след подобно изказване щеше да е замеряна с камъни още на същата сутрин”, обяви Хаджигенов пред бТВ.

„Радева е водена от желанието да уплътни визията на първа дама е била посъветвана зле”, обясни Арман Бабикян. Той добави, че ако съпругата на президента е толкова загрижена на тема превенция от СПИН, може да посети българския център и „ефективно да даде своя дан в борбата с този бич върху човечеството”.

„Когато си толкова близо до върха, е добре да се обърнеш към това до каква степен имаме имунна недостатъчност по отношение на демокрацията и властта. Когато някой много се шегува с Хитлер, дали ако той е служител на съпруга ти, трябва да продължи да работи? Когато един министър-председател казва, че летенето е хоби – къде ни е имунната система? Или е много хубаво да сме юнаци, България да е на три морета и тогава изведнъж – мъжкото в нас се надига”, коментира Бабикян.

Той поиска обяснение от съпругата на президента какво означава „да сме повече българи, отколкото космополити”, както тя е написала в края на публикацията си.

„Първата дама има приблизително две роли – или ще играе принцеса Даяна, принцеса на народа, или ще е тиха, скромна и неинициативна сянка на мъжа си. Тя си е избрала едно от двете, по-добре да го прави професионално”, категоричен е Бабикян.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови