Алгафари: Радева можеше да изрази скръбта си без да намесва болестите по котките, прайда и нейното отношение

Статията е публикувана на 13 Юни 2017 в 08:55 , прочетена 17141 пъти

Нидал Алгафари

Публикуваме коментар на политическия ПР Нидал Алгафари от Фейсбук*.

Приятели,

госпожа Десислава Радева, съпруга на Румен Радев - Президент на Република България е изписала свои мисли в социалната мрежа. Това е нейно право. Мнението ѝ, макар лично да не одобрявам, а сравненията направени в изписаното от нея да са наивни, то е нейно право.

Госпожа Радева няма статут на първа дама, защото такъв няма в нито в конституцията, нито в законите, нито в нормативни документи. Факт е обаче, че ако журналистите не я бяха издигнали в Първа дама и тя не бе омъжена за Радев, който е избран Президент на Република България, изписаното от нея щеше да е прочетено от стотиците ѝ приятели в социалната мрежа и толкова. И така стигаме до нещо, което е малко по-различно, а то е държавен протокол, възпитание, знание, добрина и толерантност. В онези държави където спътникът на избрания за Първи в държавата е уреден със закон, всяко негово или нейно изказване, минава през обсъждане със съветници, специалисти, ПР-и, имиджмейкъри и най-вече знаещи и разбиращи от темата. Те подготвят изказването и спътника е ракета носител. Подготвя се мястото и времето за изказването така, че да не е в сянката на нещо или то да е сянка на нещо друго и важно. Пример е написаното от госпожа Радева, че прайда се е състоял във време неподходящо. Загинал наш пилот. Щях да го приема това, ако нейното мнение не бе по същото време. Можеше да изрази скръбта към колега на съпруга си без да намесва котката и болестите по котките, прайда и нейното отношение.

Все пак ще се опитам да осветля нещо от мнението на госпожа Радева. Сравнението с пенсионерите и многодетните майки е неправилно, защото противопоставянето на общност срещу друга, етност срещу друг, вяра срещу вяра, сексуалност срещу различна такава е опасно заиграване. Това са правили преди малко повече от половин век хора от които сега се срамуваме. 

Пенсионерите, когато излизат на протест заради мизерните им пенсии, дали трябва да бъдат обвинявани, че показват на обществото проблема си?
Когато многодетните майки протестират срещу отношението на държавата, трябва да бъдат хулени?
Демонстрирането на любов от хетеросексуалните по градинки, плажове, кина и ливади, дали същото, когато хомосексуалните го демонстрират? Дали някой ще бие или оплюва хетересексуалните? Дали хомосексуалните не живеят в страх и ужас, че родителите им не биха приели любовта им?
Не е права според мен, госпожа Радева! Не е права като позиция на човек, а не като Първа дама - чийто статут ѝ се преписва!
Много други теми мога да предложа на госпожа Радева, които би могла в близостта си с Президента да спомогне за разгласяването и подпомагането им.

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови