Радев не иска да решава кои да са избирателните райони при мажоритарен вот

Статията е публикувана на 15 Юни 2017 в 09:07 , прочетена 4179 пъти

Румен Радев 

Проектите за модернизацията на българската армия трябва да се развиват с участието на българската отбранителна индустрия. Също така е необходимо не само подмяна на въоръжението със съвременно, а и подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване, като се наблегне на подобряването на условията на безопасност. Това заяви държавният глава Румен Радев.

Президентът е категорично против той да решава кои да са избирателните райони при мажоритарен вот. Държавният глава заяви, че това не влиза в неговите задължения.

Радев коментира темата във Варна, където се срещна с кмета Иван Портних и дейци на културата, във връзка с твърденията на ГЕРБ, че президентската администрация трябва да определи новите избирателни райони. 

Факт е, че нашите летци летят много, много пъти под минималните санитарни стандарти, установени в НАТО и трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета, да могат, да изпълняват своята професия при едни добри условия за безопасност. Много важно - грижа за хората, издигане на мотивацията, на социалния престиж и най-важното според осигуряване на условия за пълноценна подготовка. Тази подготовка гарантира и безопасност и запазването на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности, обясни президентът.

"Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма, напротив. Мисля, че г-н Узунов много ясно изложи обстоятелствата по този случай. Спомняте си, че на 9 май излязох със становище, отбелязах победата над нацизма и почетох милионите жертви. Тези политици, които сега искат оставката на г-н Узунов с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува”, коментира Румен Радев.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови