Колко шахти на тротоара са твърде много?

Статията е публикувана на 19 Юни 2017 в 10:38 , прочетена 11892 пъти

Шахти

Публикуваме коментар от Фейсбук страницата* на гражданската инициатива "Спаси София".

Колко шахти на тротоара са твърде много? За съжаление, Столичната община и отговорните за вида на публичните пространства в София все още не могат да си отговорят на този, явно твърде сложен въпрос. А, докато ги чакаме да установят, че изпълняваните ремонти трябва да се правят с мисъл и да целят подобряване на градската среда, тя се превръща в циркова площадка, сякаш нашарена от 5 годишни деца, чертаещи градски елементи, където им хрумне и в количество като за рекордите на Гинес.

Шахти

Гледайки тези снимки питаме: къде в този хаос е запазен духа на стара София, за който разбрахме, че е много важен за г-жа Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova? Бул. Дондуков по-важен и централен ли е за нея от бул. Патриарх Евтимий? Не е ли крайно време управляващите общината да си изяснят как искат да изглеждат централните му пространства, или подобно на кмета, ще се кандилкат според обществените нагласи на деня?

Шахти

Абсолютно безобразие е на централен булевард, на който се извършва цялостна реконструкция, да не се намери начин шахтите да бъдат пренаредени и бройката им - намалена. Срамота е, че вече години, никой от общината и от "преработилия се" Столичен общински съвет не смята за нужно да регламентира вида на градската среда, за да може веднъж за винаги посредствеността да се замести с качество и адекватност.

#СпасиСофия #ШахтиНавсякъде #ТолковаСиМогат

_________________________________________________________________________________________________________

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови