Шефът на Сметната палата: ДАНС и НАП ще разследват Лозан Панов

Статията е публикувана на 19 Юни 2017 в 10:54 , прочетена 4681 пъти

Лозан Панов

Държавна агенция „Национална сигурност” и Националната агенция за приходите ще разследват Лозан Панов. Сметната палата ще подаде сигнал до двете институции заради пропуска на председателя на Върховния касационен съд да подаде имуществена декларация в законовия срок. Това съобщи председателят на Сметната палата Цветан Цветков пред Канал 3.

„Господин Лозан Панов в качеството си на член на Висшия съдебен съвет е сред категорията лица, които са задължени да подадат годишни имуществени декларации пред Сметната палата. Това той е следвало да направи до 30-ти април тази година. Тъй като той не е подал такава декларация, той е извършил нарушение на Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности. Няма да му правим ревизия. Законът е предвидил налагане на глоба, в случай че не се подаде такава годишна имуществена декларация и друго, което ни задължава законът, е да уведомим директорите на НАП и ДАНС", разясни Цветков.

"Г-н Лозан Панов има възможност да подаде годишна имуществена декларация пред Сметната палата и е желателно да го направи, и е в негов интерес, въпреки че ще бъде санкциониран, тъй като така или иначе той не е спазил задължителния срок по закона. Но все пак целта на Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности, е прозрачност, повече прозрачност върху имуществото и доходите на тези лица. Така че моят съвет е Лозан Панов да подаде декларация пред публичния регистър на Сметната палата и ние ще я оповестим веднага", коментира Цветков. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови