Венци Мицов: За ситуацията с насилието в училищата има един виновен. И това сме ние!

Статията е публикувана на 26 Юни 2017 в 09:27 , прочетена 13153 пъти

Венци Мицов 

Публикуваме коментар на столичния общински съветник Венци Мицов от Фейсбук.*

Напоследък говорим много за насилието в училищата.

Някак изведнъж разбрахме, че има такъв проблем и изведнъж взехме да предлагаме различни иновативни решения:

- камери във всяка класна стая, свързани към сървър - майка, установяващ насилие

- драконовски мерки, състоящи се от изключване по донос (ние в доносите сме изключително силни, ще ни се получи много добре тая мярка)

- публичен линч в медиите, съпроводен с протестни групи от родители, издигащи плакати

Изобщо - ние сме силни в идеите, особено, когато те не касаят нашите собствени отговорности.
Искаме да пращаме децата си целогодишно в училище и занималня от 7 сутринта ако може до 8 вечерта, а после да държим отговорни учителите, че децата не са получили нашата близост.
Искаме да изпратим децата на ясла ако може още когато навършат 6 месечна възраст, а после държим отговорни лелките, готвещи макароните в яслата за липсата на ценностна система у децата си.

Не общуваме с тях.

За нас са важни други неща - кариерата, петъчно - съботното ходене на чалготека или пианобар и неделните статуси за липсата на добро образование.

Кой е виновен за това, че децата ни стават изнервени, себични, изпълнени са с агресия?

Лелките ли, които получават 400 лева?

Или учителите, които се опитват с рахитичната сила на дадените им постоянно променящи се от закона правомощия да изградят личности от захвърлените от нас наши деца?

Кой е виновен за това, че не отделяме време и внимание на децата си, защото ще загубим от ценното си време да пишем "правдиви" и патетични статуси във Фейсбук, касаещи образованието?

За ситуацията с насилието в училищата има един виновен.

И това сме ние!

И тук не са ни виновни нито глобалното затопляне, нито дупката в озоновия слой, нито дори наднорменото тегло на Венци Мицов.
И е време смирено да го проумеем и да разберем, че когато решим да имаме деца, трябва да сме готови да им отделим подходящото време и да общуваме с тях.
А не да печелим много пари, за да ги инвестираме в това да държим детето си целогодишно в различни занимални, само и само да не е с нас.

Защото децата са огледало.

А огледалото, както знаете, има едно лошо качество - показва ни такива, каквито сме.
И картината за съжаление не е красива...

_________________________________________________________________________________________________________

*ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Обнови