Бойко Ноев: Румен Радев е напът да направи поредните политически гафове

Статията е публикувана на 28 Юни 2017 в 10:03 , прочетена 3317 пъти
Бойко Ноев 

Избраният от България модел на самолета „Грипен” ще бъде спрян от производство. Това обясни бившият военен министър Бойко Ноев пред бТВ.

Ноев твърди, че модернизацията на Военновъздушните сили (ВСС) е замислена порочно, защото е заложено купуването непрменно на новопроизведени машини. Той припомни, че президентът Румен Радев беше началник на ВСС и е задал критериите и формулата за избор на новите бойни самолети. По думите му решението е порочно, а такива самолети са произведени едва 250 в света, което говори за липсата на интерес от останалите страни да се въоръжават с тях.

Относно коментара на Радев, че Цветан Цветанов обвинява държавата Швеция в корупция Бойко Ноев каза: „Радев е напът да направи поредните политически гафове. Никой не е казал, че Швеция е корумпирана, но когато Швеция е давала на лизинг такива самолети, това е било свързано с корупционни скандали – в Чехия и Унгария, в Южна Африка”.

Според бившия военен министър Радев е бил в ярък конфликт на интереси, когато той взима решение за новите бойни самолети. Именно затова е много важно да се създаде временна анкетна комисия към парламента и най-заинтересован от това е президентът, смята Ноева.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови