Гечев, БСП: Правителството тегли 200 млн. лв. заем заради мигрантите

Статията е публикувана на 29 Юни 2017 в 11:01 , прочетена 3643 пъти

 Румен Гечев

"Българското правителство в мотивите си крие от народните представители, че всъщност този заем отива за мигранти и разселване на лица", каза народният представител от БСП Румен Гечев по време на дебатите по ратифициране на споразумение за заем от 200 млн. евро между България и Банката за развитие на Съвета на Европа, предаде "Фокус“.

"Уведомихте ли българския народ, че ще теглим такъв заем с такава цел. Откъде накъде ще поемаме заем от 200 млн. евро, за да осъществяваме политики на част от Европейския съюз, отречени от цяла Източна Европа, без България“, коментира Румен Гечев. По думите му никъде в споразумението не пише колко средства ще отидат за наука, за регионите и за мигрантите.

„Каква ни е гаранцията като народни представители, че 5 лева няма да отидат за наука и растеж, а другите 200 млн. евро ще отидат за решаване на проблеми на мигрантите“, посочи народният представител от БСП. „Българското правителство в мотивите подвежда Народното събрание, някой си мисли, че не четем целия договор, но много бърка“, обясни Румен Гечев.

"Иска се заем от 200 млн. евро, а от медиите всеки ден разбираме, че финансовото състояние на България е чудесно. Пред бюджетна комисия зам.-министърът на финансите каза, че към края на месеца фискалния резерв е 12, 7 млрд.“, посочи депутатът от БСП. „Чули сте някое нормално семейство да има във влог 1 млн. лева, а да чака за кредит да си купи плазмен телевизор за 350 лева“, попита той.

"Или това е балон от 12 млрд. и сме я докарали до там да плачем на ЕС за 200 млн. или не е балон, но пак се впрягаме със Съвета заради мигрантите, за да слугуваме. Кажете коя е истината“, каза още Румен Гечев.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови