Задържаха мъж, пребил лекар от "Шейново"

Статията е публикувана на 3 Юли 2017 в 11:37 , прочетена 2895 пъти

Прокуратура

Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа мъж, нападнал акушер-гинеколог в столичната болница „Шейново“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

На 02.07.2017 г. Владимир Стоянов, който на 01.07.2017 г. е нападнал А.Г. - акушер-гинеколог в АГ болница "Шейново", е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура. Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години. 

В хода на разследването, водено под надзора на Софийската районна прокуратура, е установено, че на 01.07.2017 г. около обяд обвиняемият Стоянов се намирал в АГ болница "Шейново". Той поискал от А.Г. да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. В хода на водения между двамата разговор, докато А.Г. му обяснявала, че има законова процедура, която следва да бъде спазена.

Обвиняемият Стоянов внезапно й нанесъл удар в областта на главата, вследствие на който жената паднала. От заключението на първоначално изготвената съдебно-медицинска експертиза се установява, че на пострадалата са нанесени телесни увреждания, довели до причиняване на лека телесна повреда. Разследването по делото продължава. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови