Борисов: Всяко едно дете в България не само да посещава, но да излиза и образовано от училище

Статията е публикувана на 4 Юли 2017 в 11:46 , прочетена 14998 пъти

Бойко Борисов

„Сигурно е правилно и необходимо и на комисари, доктори, военни да се вдигнат заплатите. Всички искаме да се повишат. Всичките ни програми за иновации и растеж минават. Всяко едно дете в България не само да посещава, но да излиза и образовано от училище. Само това гарантира и просперитета на икономката и държавата. Безработицата в момента е 6%, повече не може да падне“, заяви премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет по време на представянето на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици.

Той посочи, че иска правителството и министерствата да бъдат въвлечени и всяко дете да излиза от образователната система ограмотено. „Това с всичките ни ресурси трябва да бъде направено. Молбата, заповедта ми е, че това най-важното. Това е магистрала от знание. Само така можем да достигнем до по-голяма производителност на труда“, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

„Образованието е основен приоритет на това правителство. Не си спомням друго правителство с конкретна цифра, която е около 330 млн. лв. на година да увеличава учителските заплати. Това не е и най-важното. Най-важното е, че в България трябва да имаме образовани хора. Виждате в Асеновград и Столипиново, или където и да било, образованието не е на необходимото ниво. Затова сигурно е правилно и необходимо и на полицаи, военни, санитари, доктори да се вдигнат заплатите. Всички искаме да се повишат. Решихме като начало незабавно да говорим за преподавателите. За тези, които създават образовани хора. Всичките ни други програми за иновации, растеж в икономиката минават през нивото на преподавателите“, коментира Борисов.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови