Туристка се удави в Слънчев бряг, издирват тялото на 11-годишно дете

Статията е публикувана на 13 Юли 2017 в 07:48 , прочетена 9833 пъти

Давещ се човек

Чешка туристка се удави в курорта "Слънчев бряг", издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената, пише "24 часа".

Жената се е удавила малко след 20 часа. 38-годишен мъж от Габрово опитал да й помогне, но въпреки това тя починала. Става дума за 61-годишната чешка туристка, отседнала в хотелски комплекс в "Слънчев бряг".

Габровецът заявил, че влизайки във водата, за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на „Морска администрация” и „Пожарна безопасност и защита на населението”, но тялото на детето не е открито.

Изчезналото момиченце е 11-годишно и е от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с жената и 13-годишната си сестричка в Слънчев бряг. По първоначални данни двете деца заедно с 61-годишната чешка туристка влезли в морето, но 11-годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ, привлякла вниманието на българина. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено жената.

Пордължава издирването на тялото на 11-годишното момиченце.

Другото дете, което е било с туристката, е под полицейска закрила за 24 часа, след което чешкият посланик в Бургас ще се погрижи за изпращането му в Чехия.

Автор: Хаштаг-BG

Обнови