Ден на траур в Бяла заради смъртта на 18-годишния Алекс

Статията е публикувана на 17 Юли 2017 в 10:20 , прочетена 8514 пъти

Алекс

Ден на траур е обявен днес в Бяла заради смъртта на 18-годишния Алекс. Той бе жестоко пребит пред дискотека в града, защото отказал да даде цигара.

Момчето бе прието в болницата в кома и с тежка черепно-мозъчна травма. 8 дни след това той издъхна.

За побоя над младежа бе арестуван 32-годишния Валентин Маринов. В града последваха протести срещу насилието. Днес се очаква прокуратурата да повдигне ново обвинение на нападателя - за убийството на Алекс.

Дни преди фаталният удар, довел до смъртта на 18-годишния Алекс, кметът на Бяла Димитър Славов въвел заповед за засилен полицейски контрол, проверки и вечерен час. Причината да издаде тази заповед е ваканцията и скучаещите младежи. Димитър Славов предполага, че ако полицията е минала и разгонила групата, нападнала момчето, той щеше да е жив. От полицията обаче му отговорили, че районните управления имат сериозен недокомплект и няма екипи в РПУ Белене. 

Димитър Славов разказа, че преди седмица на същото място е имало нападение с нож между българи, но никой не е протестирал, а извършителят се разхожда. Имало е хванати с чували наркотици, които получили условни присъди.

Кметът съобщи, че до 15 септември ще има видеонаблюдение на всички възлови места в града. 

Автор: Хаштаг-BG

Обнови